Vleermuis. (foto: Herman Hendriks)
Vleermuis. (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

Vleermuizen opsporen

in de Bemmelse Waard met IVN RijnWaal

BEMMEL - Vinden we gladneuzen, watervleermuizen, rosse vleer-muizen of andere soorten? Er komen in Nederland achttien soorten vleermuizen voor. Natuurlijk wel sterk afhankelijk van de omgeving. 


Misschien is voor dit dier wel de uitspraak 'onbekend maakt onbemind' het meest van toepassing. Dit komt ongetwijfeld ook door de mythen en de gruwelijke verhalen die aan deze dieren worden toegeschreven. Dit is dus bij uitstek een mooi moment om deze fabels omtrent de vleermuis teniet te doen. Hoe nuttig en lenig de dieren zijn en dat het de enige zoogdieren zijn die echt kunnen vliegen.

Dit en heel veel andere feiten kun je tijdens de tocht te weten komen. Het is uiteraard ook de bedoeling dat we ze opsporen. Misschien met het blote oog maar anders gaat het zeker lukken met een batdetector. Je staat versteld wat je dan allemaal kunt horen!

Starten bij de parkeerplaats buitendijks groenlanden, nabij afrit Sportlaan / Waaldijk in Bemmel. Startdatum is zaterdag 18 september om 19:30 uur en de excursie duurt circa twee uur. Gids is Ruud Milder (06 38967259).

Zorg voor een lange broek, waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Aangezien de zon omstreeks 20.00 uur ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.