Afbeelding
Foto:

ZAB Huissen in actie

HUISSEN - Vorige week zaterdag zijn we weer met een mooie groep vrijwilligers op pad geweest om Huissen schoner te maken. Dit keer hebben we De Nielant, Korte Loostraat, Ing. Molsweg, Stadsdam en de Pley (op- en afrit Huissen) onder handen genomen. 


Het blijft iedere keer bijzonder wat we allemaal vinden. Op de foto zien jullie Xavi die met zijn oma 200 sigarettenpeuken heeft opgeruimd bij één bushalte. Voor de natuur zijn deze een enorm groot probleem, wetende dat het twintig jaar kost, voordat ze in zijn geheel worden afgebroken. Verder veel blikjes die wel vijftig jaar blijven liggen en kartonnen verpakkingen die een half jaar tot een jaar onderdeel uitmaken van onze mooie natuur. 


Elke maand gaan we op pad uit liefde voor de natuur en jammer dat het ook echt noodzakelijk is om de omgeving leefbaar te houden. Op zaterdag 18 september World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar waarbij we met 180 landen de handen uit de mouwen steken. Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval, maar ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. In Nederland hebben zich inmiddels al ruim 18.000 deelnemers aangemeld.

 
"Wil jij ook af en toe je steentje bijdragen in Huissen op de eerste zaterdag van de maand of meedoen met de World Cleanup Day op 18 september, dan kun je je aanmelden via natasjaalards@gmail.com. De natuur zal je dankbaar zijn!"