Afbeelding
Foto:

Jubileumfeest bij Van Appeldoorn

om nooit te vergeten!

BEMMEL – Woensdag 8 september. Het is een dag om nooit te vergeten. Een dag, waarop Albert van Appeldoorn met familie, team, relaties en klanten het 135-jarig jubileum van het familiebedrijf vierde. “Meer dan zomaar een feestje. Het was hartverwarmend en bijzonder om dit ook met mijn ouders te kunnen vieren”, vertelt Albert van Appeldoorn.


Aan de gevel prijkt er sinds die woensdag een plaquette, die burgemeester Nelly Kalfs ter gelegenheid van dit jubileum onthulde. De plaquette met een boekenwurm, gaper met pil en bril symboliseert de drie formules van de huidige zaak. Een zaak, die uit pure noodzaak destijds door Alberts overgrootmoeder als een winkel aan huis begon, zodat ze als weduwe met de verkoop van petroleum, heet water en suikerwaren haar gezin kon onderhouden.


In alle jaren stonden de Van Appeldoorns steeds voor nieuwe uitdagingen en sprongen ze alert in op veranderingen en luisterden naar wat de klant wilde. Steeds werden er nieuwe productlijnen aan de winkel toegevoegd: van kruideniers- en koloniale waren tot aan naaigarnituren toe. Heel bijzonder en opmerkelijk is dat Henks echtgenote Dora bij het beëindigen van de kruidenierswinkel in de zestiger jaren besloot een schoonheidssalon te beginnen. “Revolutionair voor die tijd!”, aldus een trotse Albert, die aanvankelijk apotheker had willen worden, maar toch besloot de zaak van zijn ouders Henk en Dora voort te zetten.


De familiezaak van Albert en zijn echtgenoot Alex telt na 135 jaar nu een DA-drogisterij met schoonheidssalon, Readshop boekenwinkel en Eyelove Brillen. “We danken het succes mede aan ons team, dat zich steeds met passie en vol enthousiasme inzetten om de klant deskundig te adviseren en hen persoonlijke aandacht te geven. En we zijn blij met de gunfactor van onze klanten.”