De uitnodiging om te gaan wandelen. (foto: Martien van Hemmen)
De uitnodiging om te gaan wandelen. (foto: Martien van Hemmen) Foto: Martien van Hemmen

Exoduswandeltocht timmert aan de weg

Algemeen

BETUWE - Het mooie najaarsweer lokt velen naar buiten. Ook bij minder goed weer blijft wandelen een gezonde en sportieve aangelegenheid. Op zaterdag 2 oktober is er voor jong en oud een kans om de benen te laten bewegen.

De jaarlijkse Exoduswandeltocht vindt dit jaar op zaterdag 2 oktober plaats. Er zijn liefst vijf afstanden in een gebied waar ieder kan genieten van natuur en historische elementen. Te denken valt afhankelijk van de te lopen afstand aan onder andere kasteel Doornenburg, kapel en Shermantank op De Heuvel, monument De Praets, de John Frostbrug en het Massagraf.

De stops zoals de Korenmaat en het paviljoen op de Stadsblokken nodigen net als het centrum van Huissen uit om op een later moment weer te bezoeken.

Genoeg reden om de benen in beweging te laten komen en om na afloop voldaan het medaille of de pin in ontvangst te nemen. De doedelzakmuziek zal u blijven volgen als een zwerfkei en op de finishlocatie is sfeervolle muziek.

Om 13.00 uur zal bovendien de ceremonie plaats hebben bij het Massagraf.Op de dag 2 oktober wordt tevens herdacht dat in ‘44/’45 Huissen fataal getroffen werd door bommen. Hierover volgt apart bericht in Hét Gemeente Nieuws. “U steunt door mee te wandelen tevens het Rode Kruis, Goede Doelen partner van het Exoduscomité. Men kan zich makkelijk aanmelden voor de wandeltocht  via www.exodushuissen.nl. Op de dag zelf blíjft het echter ook mogelijk om u aan te melden. Start en finish zijn als vanouds Brood Bar de Buitenpoort in de Helmichstraat te Huissen. Een goed voornemen om de Exoduswandel tocht te lopen.”