Afbeelding

De eerste stap!

Algemeen

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Zondag 26 september 2021, viering 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Viering bijwonen? Mail naar aanmelden@pknhuissen.nl of kijk en luister online via kerkdienstgemist.nl. Vrijdagmiddaginloop van 14-16 uur. Voor koffie of thee, stilte, een kaars, aandacht. Welkom!

Deze zomer ben ik begonnen om het Kloosterpad te lopen. Een lange afstandswandeling langs 15 kloosters in Brabant. Het Rijke Roomse leven heeft haar beste tijd gehad. Veel  kloosters hebben een andere bestemming gekregen. Na een wandeling van 25 km bereik ik moe en bezweet “Landpark Assisi” bij Biezenmortel. Ooit was dit een katholiek instituut voor mannen met een verstandelijke beperking. Een man komt naar me toe lopen: ‘ik ben Gerard!’ Hij houdt niet van wandelen, eigenlijk helemaal niet van sport. Nooit gedaan? Ja, ooit was ie keeper geweest, hoefde je niet te lopen!

Een begeleidster komt erbij staan. ‘Van wandelen worde ge niet moe hoor Gerard. Je hoeft steeds maar één stap te zetten.’ Gerard kijkt haar argwanend aan, hij voelt nattigheid. En ik bespaar hem dus maar de wijsheidspreuk ‘ook de langste reis begint met het zetten van de eerste stap’. Mooi, hoe een klein begin kan groeien. Een eerste stap, dingen hebben een begin. Ik kan het begin zijn van iets nieuw. Wil ik dat, kan ik dat? Mooi, die reisverhalen van mensen. ‘Neem onderweg dus altijd een koffer mee voor verhalen’ (Loesje) (Matthijs Glastra).