Bombardement op Doornenburg 2 oktober 1944.
Bombardement op Doornenburg 2 oktober 1944. Foto:

Tentoonstelling 'Vlucht en Strijd'

over Doornenburg in Tweede Wereldoorlog

DOORNENBURG - De Historische Kring Doornenburg organiseert een tentoonstelling over de geschiedenis van Doornenburg in de tweede wereldoorlog. Deze tentoonstelling -getiteld 'Vlucht en Strijd'- is te bezoeken in Fort Pannerden van 2 oktober tot 10 januari. 


In een fraai geïllustreerde bundel, die dezelfde titel draagt, zijn de tekst en de foto’s van de tentoonstelling bijeengebracht. Deze bundel is in het fort verkrijgbaar en ook bij de Historische Kring in het Ontmoetingscentrum Doornenburg.

In deze tentoonstelling worden foto’s, filmfragmenten en voorwerpen getoond, die tezamen met de verklarende teksten de bezoeker een indringend beeld geven van de oorlog en de bevrijding van Doornenburg. Het geheel geeft een goede indruk van de moeilijke tijden die de Doornenburgers van toen in de oorlog moesten doormaken, maar ook van hun vreugde toen hun dorp eindelijk bevrijd was.

De officiële opening van de tentoonstelling met de presentatie van de herdenkingsbundel vindt plaats op 2 oktober. Dit is precies de datum van het bombardement op Huissen en Doornenburg in 1944. In verband met de coronamaatregelen kan alleen een kleine groep genodigden daarbij aanwezig zijn.

Daarna is de tentoonstelling geopend tijdens de openingstijden van het fort, die op de website van Fort Pannerden staan.