Voorkant De poorten van Huissen. (foto: HKH)
Voorkant De poorten van Huissen. (foto: HKH) Foto: hkh

Boekje HKH over

vier Huissense poorten

HUISSEN - Van de vier Huissense, middeleeuwse poorten zijn prachtige tekeningen en reconstructies in een boekje afgedrukt. Verder staan er ook enkele foto’s van herbouwde poorten bij grote feesten in 1936 en 1948 in. De korte, begeleidende teksten geven een duidelijk beeld van de betekenis van de poorten voor de stad Huissen.


De eerste exemplaren zijn zondag 12 september aan de wethouders Theo Janssen en Johan Sluiter uitgereikt. Dit gebeurde bij de officiële onthulling van de panelen bij de Arnhemse Poort. De titel van de rijk geïllustreerde uitgave luidt: De poorten van de stad Huissen, in historische afbeeldingen en reconstructies. De auteurs zijn drs. Jan Zweers en dr. Emile Smit.  

De uitgave (A-5 formaat, 20 blz.) is tegen contante betaling verkrijgbaar bij stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen. Het boekje is voor leden van de HKH te koop voor twee euro, niet-leden betalen 2,50 euro.

Openingstijden van het museum zijn: van dinsdag - zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur, ’s maandags gesloten. Uitsluitend onder openingsuren is het museum telefonisch bereikbaar onder nummer 026 3255058.