De kerk in Gendt. (foto: Lian Steenhof)
De kerk in Gendt. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Oecumenische dienst in Gendt

GENDT - Op zondag 26 september is het de eerste keer sinds de coronatijd dat er weer een oecumenische dienst gehouden kan worden in het kerkje van Gendt aan de Torenlaan. 


"Nu we de 1,5 m afstand mogen loslaten, passen er weer meer mensen in de kerk en kunnen we als katholieken en protestanten en andere belangstellenden samenkomen in de Vredesweek. De dienst begint om 10.00 uur en iedereen is welkom!"

 De dienst is voorbereid door voorganger pastor Janine Kallen in samenwerking met de Oecumenische werkgroep van beide kerken. Voor de liturgie wordt gebruik gemaakt van de suggesties die aangereikt worden door 'PAX', vroeger bekend als Pax Christie. PAX is de grootste Vredesorganisatie van Nederland. Zij werken wereldwijd aan de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, aan het beĆ«indigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. Dit doen ze in conflictgebieden in de hele wereld, samen met lokale partners en mensen die, net als zij, vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig leven in een vreedzame samenleving. 

Ook organiseert PAX ieder jaar de Vredesweek, dit jaar van 18 - 26 september. Er vinden dan veel activiteiten plaats in het hele land. Deze staan op de website van PAX, www.paxvoorvrede.nl. De collecte aan het einde van de dienst is dan ook bestemd voor PAX en wordt van harte aanbevolen. Direct een bijdrage naar PAX overmaken kan op NL03 TRIO 0390 5150 00 onder vermelding van Vredescollecte.