Het succes van de World Cleanup Day. (foto: Natasja)
Het succes van de World Cleanup Day. (foto: Natasja) Foto: Natasja

World Cleanup Day

een succes in Huissen!

HUISSEN - Afgelopen zaterdag was het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie gaven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. In Nederland zijn er ruim 40.000 deelnemers op pad geweest om hun bijdrage hieraan te leveren.


"Ook in Huissen hebben we weer ons steentje bijgedragen met 24 enthousiaste vrijwilligers. Naast het feit dat het noodzakelijk blijft om op te ruimen draagt het ook bij aan verbinding en gezelligheid. Door de sponsoring van de Albert Heijn konden we starten met een kopje koffie en wat lekkers. De goede basis om vanuit dit moment van samenzijn met veel zin aan de slag te gaan. We hebben veel plekken kunnen aanpakken; Ing. Molsweg, Nielant, Loostraat, Looveer, Badweg, het gebied rondom de Shell, een gedeelte van Bergerden, het park bij De Kampstuk en het gebied rondom het winkelcentrum Zilverkamp.

Na de tijd bracht dit ons weer samen om ieder zijn ervaring te delen. Van een compliment tot een dikke duim, petje af, een kopje koffie bij de Shell tot een mooie waardering onderweg. De twee jongsten onder ons hebben zelfs van een voorbijganger een tientje gekregen om een ijsje van te kunnen halen als dank voor hun inzet op hun leeftijd. Wat waren ze trots!
Deze actie heeft ons ook weer zeven nieuwe betrokken en enthousiaste vrijwilligers gebracht waar we heel blij mee zijn. Heb jij ook af en toe tijd en zin om een bijdrage te leveren op de eerste zaterdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur? Voor informatie of aanmelding kun je een mail sturen naar natasjaalards@gmail.com. De natuur zal je dankbaar zijn!"