Michiel en Alice krijgen oorkonde overhandigd. (foto: Theo van Vuuren)
Michiel en Alice krijgen oorkonde overhandigd. (foto: Theo van Vuuren) Foto: Theo van Vuuren

Leden van muziekkapel ‘t Torkest houden traditie van Fleiskeuren in ere

Algemeen

HUISSEN - Donderdag 23 september de donderdag voor de Huissense kermis is traditie getrouw de dag van het Fleiskeuren. Maar door de coronamaatregelen werd door de Vrienden van Huissen, de organisatoren van deze happening ook dit jaar alles afgeblazen.

Dit vonden enkele jongere leden van ’t Torkest wel erg jammer want na het jaarlijkse kermisconcert op het Raadhuisplein was het ook traditie geworden dat een aantal leden naar De Gouden Engel trokken om de kermis in te leiden. Maar ook dat kon dus niet doorgaan. Dus werd het idee geopperd dan maar een alternatief Fleiskeuren te organiseren. 

Theo Neijenhuis had de ruimte beschikbaar gesteld en rond 19.00 uur druppelden de eerste muzikanten van ’t Torkest binnen. Nadat ze goed door de corona-controle waren gekomen kon het feest beginnen. Na de koffie met koek kwamen  de eerste biertjes en wijntjes op tafel. “Maar Fleiskeuren zonder fleis kan natuurlijk niet en dus werden de plankjes met mooi fleis op tafel gezet en konden wij ons te goed dan aan diverse fleis soorten. Al met al een zeer geslaagde avond. De avond werd rond de klok van 00.00 uur afgesloten met het aan de organisatoren overhandigen van de oorkonde waarin bevestigd werd dat het fleis was goedgekeurd.”

“Zo zie je maar dat ook de jongere muzikanten van ’t Torkest vasthoudt aan tradities en meehelpt deze in ere te houden. Het Torkest is een onderdeel van muziekvereniging Volharding en wil je ook bij zo’n gezellige vereniging muziek komen maken schroom dan niet om contact op te nemen via www.volhardinghuissen.nl.”