Afbeelding

Zonnebloem Angeren hervat activiteiten

Algemeen

ANGEREN - Het coronavirus is ook aan de Zonnebloem afdeling Angeren niet ongemerkt voorbijgegaan.

“Moesten we noodgedwongen onze activiteiten voor en huisbezoeken aan onze gasten staken, toch hebben we vanaf het eerste moment geprobeerd te doen wat mogelijk was. Zo hebben onze vrijwilligers de huisbezoeken aan hun gasten omgezet in een regelmatig telefonisch contact. En toen het weer even kon zijn ze weer op bezoek gegaan.

Met een bloemetje, een paas- en kerstattentie, kersen, een kaartje en dergelijke hebben we onze gasten laten weten dat we ze niet vergeten waren.

En woensdag 22 september was het dan eindelijk weer zover. We konden onze eerste activiteit sinds maart 2020 organiseren, uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Ditmaal hadden we gekozen voor een bingo. En dat was een schot in de roos. De gasten hadden ernaar uitgekeken, want velen hadden elkaar ook al langere tijd niet gezien of gesproken.

Simone van het dorpshuis had gezorgd voor heerlijke appelstrudel bij de koffie. Na een paar rondjes bingo kon natuurlijk het borreltje met een hapje niet ontbreken.

Tegen vijf uur keerden de gasten voldaan huiswaarts met een bingoprijs of als ze minder geluk hadden met een kleine attentie.  Ze waren dankbaar dat het na lange tijd weer mogelijk was om elkaar voor een activiteit in het Dorpshuis te ontmoeten. Kortom: een geslaagde middag.”