Gulden Euro Trio. (foto: Floris van Heukelom)
Gulden Euro Trio. (foto: Floris van Heukelom) Foto: Floris van Heukelom

Veelzijdig Gulden Euro Trio speelt in Stadskerk Huissen

HUISSEN - Zondag 3 oktober om 15.30 uur kunt u gaan genieten van een fraai afwisselend concert door drie beroepsmusici die elkaar gevonden hebben en opereren onder de naam 'Gulden Euro Trio'. Één van deze muzikanten hebben de burgers in Huissen al regelmatig horen spelen!


Nee, niet in de kerk maar vanuit de nok van de kerktoren. De pianist van het trio, Marcel Siebers, is namelijk ook de beiaardier van Huissen (en van Venlo en Cuijk). Hij speelt samen met klarinettiste Marieke van der Lee en fluitist Pip van Steen. Het repertoire bevat filmmuziek van onder meer Ennio Morricone, Henri Mancini (Pink Panther) klassieke muziek van onder andere Bach en Schubert, popmuziek van de band Focus (jaren ’70) en zelf gecomponeerde muziek. De mooiste stukken uit dat repertoire staan vanmiddag op het programma! De toegang is vrij maar tegelijkertijd wordt een gift na afloop op prijs gesteld.

Wie zijn deze musici
Pip van Steen is fluitist en componist. Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem, Amsterdam (klassiek) en Den Haag (jazz). Pip componeerde veel aan de fluit gerelateerde muziek waarvan het merendeel is uitgegeven. Tevens schreef hij muziek voor bedrijfsfilms, kindertheater en televisie.
Marieke van der Lee studeerde Klarinet aan het Utrechts conservatorium. Haar Masteropleiding volgde ze in Tilburg welke ze in 2016 Cum Laude afgesloot.
Marcel Siebers is pianist, beiaardier, componist en dirigent. Hij studeerde af  aan het Arnhems conservatorium en aan de Nederlandse Beiaardschool. Marcel Siebers is stadsbeiaardier van Venlo, Cuijk en Huissen.