Afbeelding
Foto:

Roparunteam-031 Lingewaard

LINGEWAARD - Team-031-Lingewaard is er klaar voor. Het team vertrekt vrijdag 1 oktober naar Landgraaf (L), om de aangepaste 'Roparun-estafette' te lopen. De 25 teamleden bestaande uit: lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs, catering en fotograaf komen uit Angeren en Huissen. Ze lopen vanuit Landgraaf in Limburg en Oost-Brabant dag en nacht 304 km aan één stuk. Bij een snelheid van 11 km/per uur duurt deze Roparun-estafette zo’n 28 uur.


De voorbereidingen zijn zowel in sportieve als in financiële zin, ondanks de coronatijd, goed verlopen. Iedere loper heeft ruim 700 trainingskilometers in zijn/haar benen. De opbrengsten uit de sponsoracties: sponsorloop Elstar- basisschool en Jonge-Kracht, statiegeld-flessenactie, virtuele wandelloop, verkoop theedozen, bedrijfs-, particulieren giften zijn boven verwachting. Dit jaar is de opbrengst ruim 15.000 euro. 

Het ingezamelde geld wordt besteed aan het verlichten van het leven van kankerpatiënten. Kankerpatiënten proberen wat op te vrolijken, zodat ze ‘zin’ in hun leven houden; dáár doet Team-031 het voor. 

Na alle voorbereidingen en acties voor de strijd tegen kanker, gaan ze voor het ‘eggie’. Op vrijdagmorgen 1 oktober vertrekken ze naar Landgraaf, om daar op zaterdag 2 oktober om 11.00 uur te starten voor de estafette-run. Ze lopen niet alleen, nee ze weten zich gesteund door de sponsoren (bedankt) en de deelnemers aan de sponsorlopen.

Volg Roparun-team031, steun ze; samen strijden tegen die rotziekte die kanker heet.