WOP. (foto: Jacqueline Verhaegh)
WOP. (foto: Jacqueline Verhaegh) Foto: Jacqueline Verhaegh

Wijk Ontwikkelings Plan (WOP)

’t Zand Binnen-Buiten gereed

HUISSEN - In het WOP voor ’t Zand Binnen-Buiten staan de plannen voor de wijk voor de komende vijf jaar. Drie jaar intensief samenwerken was nodig om te komen tot deze plannen. In ons plan staan aandachtspunten voor de wijk. 


"Enkelen hebben we al (deels) gerealiseerd. Anderen gaan we realiseren, mét inzet van de wijkbewoners en in goed overleg met de gemeente. Een tipje van de sluier wat de komende jaren voor deze wijk in het verschiet ligt:

- totale vernieuwing speeltuin Vlierstraat

- nieuwbouw basisschool (IKC)

- verplaatsing Jonge Kracht

- nieuwbouw Driegaarden (500 woningen)

- uitbreiding Agropark

- vernieuwing van rioleringen

- aanpassingen van wegen

Wij zijn blij te kunnen meedenken en meewerken aan bijvoorbeeld verkeersafwikkeling, veiligheid, vergroening, maatschappelijke ontmoetingsplaatsen en duurzaamheid. De samenwerking met de ambtenaren, het college van B&W, Spectrum en SWL is bij het tot stand komen van dit plan prima verlopen. Daarom hebben we alle vertrouwen in deze samenwerking onder ons motto: 'Sterk door Samenwerk'. Wij zijn al voortvarend gestart. En zetten alles op alles om de plannen in het WOP genoemde periode uit te voeren", aldus Lambert Neijenhuis, voorzitter wijkorganisatie ’t Zand Binnen-Buiten.

Alle inwoners van deze wijk ontvangen dit plan fysiek in de brievenbus. Het plan is ook digitaal beschikbaar via www.wijkorganisatiezbb.nl.