Afbeelding
Foto:

Theo Lamers Nederlands kampioen

HUISSEN - Goud en zilver voor de luchtpistoolschutters van SV Strijdlust. Zaterdag 18 september werden in Emmeloord op de banen van SV De Korrel de Nederlandse kampioenschappen Luchtwapens opgelegd verschoten. De luchtgeweerschutters Theo Martens en Albert Leijser deden op zaterdag 25 september namens S.V. Strijdlust hier ook aan mee.


Op de eerste zaterdag waren het de luchtpistoolschutters aan de beurt. Ondanks de Corona waren er een respectabel aantal schutters aan de start. Voor SV Strijdlust Chris de Graaf en Theo Lamers. Na de serie’s gaan de eerste 8 door naar de finale. Chris de Graaf met 388 als eerste en Theo Lamers schoot een matige serie van 379, goed voor een zesde plek. In de finale begint iedereen weer op nul. Na tien schoten ging Chris aan de leiding en Theo volgde op een vierde plaats. Daarna valt er na elke twee schoten één schutter af. 

Na 22 schoten ging Theo aan de leiding en Chris stond tweede, het verschil tussen beide teamgenoten maar 0,5 punt, in het voordeel van Theo. Dit hadden we al eens eerder meegemaakt op het NK van 2019. Na de twee laatste schoten was het verschil opgelopen naar 2.8 punten in het voordeel van Theo en daarmee was de vijfde titel een feit, na titels in 2015, 2017,2018 en 2019. Derde werd Donald Heertje van SV Toxotes uit Wassenaar.