De Notenkrakers twintig jaar

Algemeen

GENDT - Het levenslied- en gezelligheidskoor ‘De Notenkrakers’ bestaat twintig jaar. Het koor werd opgericht op 9 oktober 2001 onder de naam Gendts Smartlappenkoor. In de volksmond heten smartlappen tegenwoordig: levensliederen.

Oprichter Theo van de Ven hield ervan om in je moerstaal te zingen; deze liedjes brengen levenswijsheid en hierin bestond en bestaat nog steeds een groot repertoire. Samen met Hans Artz en Mart Roelofs begon men te oefenen bij (voorheen) De Herberg van de familie Boerstal en al snel stond er een gemengd koor van circa twintig personen (eens in de veertien dagen) te repeteren. In de loop der jaren zijn er enkele bestuurswisselingen en afwisselingen van dirigenten geweest.

De repetitieopkomst is een zeer trouwe opkomst, omdat de leden zich er thuis voelen en graag met elkaar optrekken en ervan houden de gezellige nummers te zingen en op zijn tijd bij een bepaalde gelegenheid ten gehore te brengen.

De dirigent de heer G. Kamps uit Pannerden geeft de leden de gelegenheid om tijdens het oefenen te staan of te zitten als het staan moeilijk wordt, inspraak op het repertoire of aandragen van nieuwe passende nummers is in overleg met de dirigent ook mogelijk.

Heel prettig is het feit dat na de vervelende coronatijd ons ledenbestand goed is gegroeid, maar natuurlijk verwelkomen we graag nog meer nieuwe leden! Wil je een maand meezingen om te proberen, dan kan dat altijd! Maandagavond 19.30 uur bij De Klok in Gendt.

Het 20-jarig bestaan is een feestje waard. De koorleden en eventuele nieuwkomers hebben een uitje zaterdag 9 oktober, waarbij een hapje, een drankje en natuurlijk... muziek!