Tekening van Kasteel Ressen door Jan de Beijer in 1731.
Tekening van Kasteel Ressen door Jan de Beijer in 1731.

Breng uw stem uit op Streekmuseum Over-Betuwe

Algemeen

LINGEWAARD - Streekmuseum Over-Betuwe, beter bekend als streekmuseum Lingewaard is geen gewoon museum. De collectie van het streekmuseum ziet u iedere dag. Alles wat de gemeente Lingewaard heeft aan cultureel erfgoed behoort tot die collectie. 

Het streekmuseum probeert al dit cultureel erfgoed toegankelijk te maken door erover te publiceren. Naast het ‘Monumentenboek van Bemmel’ en ‘Stenen en brood’ is de ‘Canon van Lingewaard’ uitgegeven in samenwerking met de historische kringen. Het interessante levensverhaal van Wim Nas en de ‘Duizendjarige eik bij de Doornenburg zijn individuele initiatieven die het Streekmuseum van harte heeft ondersteund. In het kader van 75 jaar bevrijding is ‘Namen en Verhalen’ over de oorlogsslachtoffers in Bemmel en Ressen verschenen. In de serie Adellijke huizen in Lingewaard is het Huis te Bemmel beschreven en de vijf kastelen van Gendt. In november verschijnt De Waede of De Poll over een niet meer bestaand kasteel in Huissen. Zo probeert streekmuseum Lingewaard een ieder deelgenoot te maken van deze prachtige geschiedenis.

“Voor het volgende deel van de Adellijke huizen in Lingewaard dat zal gaan over de niet meer bestaande kastelen Doornik en Ressen vragen wij uw steun. Iedereen die lid is van de Rabobank kan via de actie Rabo Clubsupport stemmen uitbrengen op favoriete verenigingen. U kunt stemmen van 2 tot 24 oktober. Ieder lid ontvangt van de Rabobank tijdig bericht met uitleg over de stemprocedure. Steun streekmuseum Lingewaard en help ons de geschiedenis van Lingewaard te blijven vastleggen.”