Afbeelding

Beroepenfeest in Huissen

Algemeen

HUISSEN - ‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek 2021. Voor de ondernemersvereniging Huissen reden genoeg om wederom gebruik te maken van de creativiteit van ‘Trots op jou’-Musical Huissen en de handen ineen te slaan.

De eerste plannen werden al geboren tijdens de succesvolle signeersessie van Tosca Menten (Dummie de Mummie en vele anderen) en in de maanden die volgden, werd het plan steeds concreter.
Op zaterdag 9 oktober krijgt ‘Worden wat je wil’ op een indrukwekkende manier vorm in het centrum van Huissen. Door het hele centrum presenteren verschillende aansprekende beroepen zich aan de jeugd. Altijd al in een brandweerauto willen zitten? Wil je weten wat de mensen van de Dierenambulance allemaal doen? Denk jij dat een boswachter alleen maar door het bos fietst? Vinden politieagenten hun werk soms ook spannend?
Als je antwoord wilt hebben op die vragen, kom dan naar het beroepenfeest in Huissen, waar meer dan dertig beroepen vertegenwoordigd zijn. Maar er is meer…

Natuurlijk wordt het Odeon op de Markt gebruikt om, onder leiding van ‘Trots op jou’-Musical, alle kinderen mee te laten zingen en dansen met de diverse Kinderboekenweek liedjes. Ook komt de burgemeester daar langs om vragen van de aanwezige kinderen te beantwoorden.

Als kers op de taart komt kinderboekenschrijfster Vivian Hollander signeren bij de Bruna. Al tientallen jaren schrijft zij een heel uiteenlopend scala aan kinderboeken. Traditiegetrouw krijgt iedereen bij aanschaf van een boek het Kinderboekenweekgeschenk!

Tijdens een wandeling van zalencentrum De Buitenpoort tot aan de Albert Heijn laat Huissen tussen 13.00 en 16.00 uur weer zien dat ze iedere gelegenheid aanpakken om er een feest van te maken.