Confetti waar het niet hoort. (foto: Marga Reintjens)
Confetti waar het niet hoort. (foto: Marga Reintjens) Foto: Marga Reintjens

Rommel op het Kinkelplein, niet fijn

BEMMEL - "Zaterdag 25 september zijn we op pad gegaan om Bemmel opgeruimd te krijgen. Bij het OBC, speeltuintje, BP, carpoolplek is schoongemaakt. Bart en kleindochter Juul hebben het centrum onder handen genomen. Jan en Jos zijn samen op pad gegaan richting Ressen. Jos en Marga hebben het Kinkelplein eens onder handen genomen."


"Mensen, wat een rotzooi, vooral bij het hanghonk. Snap echt niet dat je daar nog gezien wilt worden. Het stinkt er, ligt vol met peuken en andere viezigheid, lege plastic flessen achtergelaten. We zijn blij met onze peukenzuiger. Het hele plein ligt daar vol mee. We hebben wel vier volle stofzuigerzakken met peuken leeg kunnen gooien in de jutbak. En of het heel normaal is om die peuken op de grond achter te laten, terwijl het zo schadelijk is voor de natuur en voor onze eigen gezondheid. We hebben niet alles op kunnen ruimen wat er aan peuken ligt, daar ontbreekt ons de tijd voor en het materieel. Er ligt  een mooie taak voor de Gemeente Lingewaard om eens wat vaker een veegwagentje over dat plein te laten rijden en het schoon te zuigen.

Bij het gemeentehuis staan nu mooie bloemperkjes. Maar kijk je verder dan ligt daar ook een heleboel rommel tussen. Vooral verschillende gekleurde confetti, van materiaal dat niet vergaat. Hoe het daar komt? Naast die sliertjes ook veel peuken, zakjes van koffiemelkpoeder, plastic zakjes, snoeppapier et cetera, maar wij willen wel graag zien dat wie rotzooi maakt, het ook zelf opruimt. De volgende opruimactie staat gepland voor zaterdag 30 oktober. Kom gezellig mee prikken!

Kijk ook eens op onze website: https://zwabbemmel.jouwweb.nl."