Afbeelding
Foto:

Schietvereniging Strijdlust Huissen

HUISSEN - De zomer van 2021 is voorbij en na een coronaperiode van anderhalf jaar geen schietsport start bij schietvereniging Strijdlust het seizoen weer langzaam op.

Iedere vrijdagavond is er een clubavond, men kan dan trainen en de onderlinge competitie schieten. In de even weken is er op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur trainen voor de jeugd en senioren.

De onderlinge competitie is 3 september gestart. Dit is een opzet voor alle leden zowel voor de junioren als de senioren die in poules worden ingedeeld en over een periode van 26 weken onderling de strijd met elkaar aangaan wie wordt de beste schutter van de vereniging in zijn poule.

LIGA, TCG luchtgeweercompetitie

Als organiserende vereniging van de TCG (liga)competitie zijn we na overleg met de andere verenigingen in verband met de coronaregels gestart met de planning van de poule indeling. Dit is een competitie met verenigingen uit de regio. De deelnemende schietverenigingen zijn: De Berkelschutters uit Borculo, Ulto uit Megchelen, Op de Korrel uit Bemmel, Sint-Hubertus uit Breedenbroek, Het Gouden Oog uit Harreveld, Kotten uit Winterswijk, Strijdlust uit Huissen en De Valk uit Elspeet.

Er wordt een uit en een thuiswedstrijd geschoten. Iedere wedstrijd bestaat uit vijf deelnemers per vereniging die het tegen elkaar opnemen. De deelnemers worden op het hoogst gemiddelde ingedeeld zodat altijd de beste schutters tegenover elkaar staan. Per deelnemer word er in totaal veertig keer geschoten. De telling is per tien schoten oftewel tien kaarten.

Het open Grand-Prix toernooi wordt gehouden van woensdag 10 november - zaterdag 13 november. De grand-prix is voor alle schietverenigingen van Nederland. Er wordt met luchtgeweren en luchtpistool geschoten in de discipline staand en opgelegd.

Bedrijfscompetitie

De bedrijfscompetitie gaat dit jaar niet door. Na overleg met een aantal personen die hieraan deelnemen is het niet verantwoord om dit te doen. "We gaan ervan uit dat in het jaargang 2022 dit wel weer mogelijk is en we er gezamenlijk weer een onvergetelijke competitie van maken."