Dorpsvolière Gendt vernieuwen...

GENDT - Bewoners van Gendt kennen de dorpsvolière in de nabijheid van het schoolgebouw aan de Schoolstraat en hebben misschien wel gezien dat die aan een onderhoudsbeurt toe is.

In januari 2020 is het 'Dorpsontwikkelingsplan Gendt 2030' door de commissie Gendt Vooruit uitgebracht. Daarin zijn toekomstige actiepunten opgenomen die bewoners hebben voorgedragen. Een van de actiepunten is de verbetering en verplaatsing van de volière. Zie ook de website https://gendtvooruit.nl.

Een werkgroep is ongeveer twee jaar actief om deze wens van de bewoners te realiseren. Verplaatsing naar een andere locatie blijkt niet mogelijk. Blijft de keuze, de volière laten zoals hij is, onderhoud verrichten of de oude volière vervangen.

Na uitvoerig overleg met de gemeente is de werkgroep tot de conclusie gekomen dat nieuwbouw van een volière die voldoet aan de eisen van deze tijd, de beste optie is. De bouwvergunning is aangevraagd.

In het voorjaar van 2021 is de werkgroep in contact gekomen met Hans Geveling, eigenaar van de Albert Heijn Supermarkt in Gendt. Hans is dit jaar 50 jaar ondernemer en wil wat terugdoen voor de Gendtse Gemeenschap. Hij is bereid om het grootste deel van de bouwkosten voor zijn rekening te nemen.

Als de nieuwe volière staat willen we graag meerdere soorten vogels in de volière onderbrengen. Financiële bijdragen daarvoor zijn van harte welkom.

"Voor vragen of als u een financiële bijdrage wilt doen, kunt u contact opnemen met Redie Verhoeven 06 13448655", aldus de werkgroep Dorpsvoliere Gendt: Rikie Rutten, Gerard van Leeuwen, Willie Janssen, Redie Verhoeven.