Stelconplaten leggen voor de schippersmast aan de Sterreschans in Doornenburg. (foto: Jaap Stienstra)
Stelconplaten leggen voor de schippersmast aan de Sterreschans in Doornenburg. (foto: Jaap Stienstra) Foto: Jaap Stienstra

Sterreschans weer in de vaart

DOORNENBURG - Vrijdag 24 september was de eerste verenigingsavond van het winterseizoen in het OC in Doornenburg. Men kan terugkijken op een gezellige praatavond, waar verschillende oude binnenvaart verhalen met foto’s, binnenvaartboeken enzovoort van vroeger voorbij voeren.

De voorbereidingen voor het plaatsen van een Schippersmast, is 27 september van start gegaan aan de Sterreschans. Er wordt nu hard gewerkt om binnenkort de mast in gebruik te kunnen nemen. Nader bericht volgt.

Op vrijdag 29 oktober komt Sander Wels als gastspreker. Na veertig jaar in verschillende functies bij de RWS te hebben gewerkt, geeft Sander voorlichting over wat er allemaal gebeurt op het water. U krijgt inzicht in de binnenscheepvaart, waterhuishouding en wat er komt kijken bij de afhandeling van incidenten. Ook 'Varen doe je samen' is een belangrijk onderwerp, omdat naast de professionele schippers ook veel recreanten gebruik maken van de openbare wateren. Iedere belangstellende, ook jachtenschippers, zijn welkom, gratis toegang en het ‘schippersbakkie koffie’ staat klaar.

Op vrijdagavond 28 november komt het Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren in onze thuishaven zingen onder leiding van kapitein Gert Huting. Nader bericht volgt.