Kerk van Gendt. (foto: Lian Steenhof)
Kerk van Gendt. (foto: Lian Steenhof) Foto: Lian Steenhof

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 10 oktober is er weer een kerkdienst in het kleine kerkje aan de dijk in Gendt. Het adres is Torenlaan, voor wie dit nog niet weet. 

De dienst begint om 10.00 uur 's morgens. Voorganger in deze dienst is Ds. J. Waagmeester uit Nijmegen. Hij is bij de trouwe kerkgangers een bekende dominee, die al vele jaren gastpredikant is in Gendt. Helaas heeft hij aangegeven hiermee te willen stoppen, met pijn in het hart. Ook wij vinden het jammer, maar respecteren zijn keuze.  

De collecte die bij de uitgang gehouden wordt is bestemd voor het project van Kerk in Actie 'Nieuwe kansen voor straatkinderen in Oeganda'. In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Zij worden hier door volwassenen neergezet om te bedelen en gaan niet naar school. De kinderen worden vaak uitgebuit en mishandeld. Kerk in Actie werkt samen met drie Oegandese organisaties om dit probleem aan te pakken. Ze vangen de kinderen op, herenigen hen weer met hun familie in hun geboorteregio in het noorden van het land en zorgen daar voor opvang en scholing. Ook proberen ze migratie van nieuwe kinderen naar de hoofdstad te voorkomen. 

Wilt u dit project ondersteunen, maak dan uw gift over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg o.v.v. ZWO project.(Zending, Werelddiaconaat, Ontwikkelingssamenwerking). Na de dienst drinken we nog samen een kopje koffie.