Na gedane arbeid is het gevoel voldaan. (foto: Wim Woudt)
Na gedane arbeid is het gevoel voldaan. (foto: Wim Woudt) Foto: Wim Woudt

WO II-paneel verbindt het thema

DOORNENBURG - Al langere tijd bestond de behoefte om aan het Goudsbloem Pad langs de Linge nabij de Rijnstraat in Doornenburg een WOII paneel te realiseren. 

Zowel voor Huissen als Doornenburg is  2 oktober een gedenkwaardige datum. Vanuit de Historische Kring Doornenburg werd het initiatief genomen om een zusterpaneel samen met het Exoduscomité te realiseren. De gemeente stimuleert deze vorm van samenwerken.

Het is op tijd gelukt om.een prachtig paneel te plaatsen op genoemde plek. Sinds 2 oktober kunnen belangstellenden er al kennis van nemen. Op het paneel staat informatie over welke tragiek de burger in Doornenburg meemaakte tijdens de periode 44-45. Bovendien staat er informatie over de Goudsbloem als symbool.

Het paneel zal begin november formeel word en onthuld; gelijktijdig met het aan de Karbrug aan de Linge in april geplaatste paneel. "We hebben daarmee zusterpanelen die de samenwerking symboliseren tussen de diverse partijen." Op 2 oktober krijgt met de tentoonstelling in Fort Pannerden en de Exodustocht een extra positieve dimensie.