Vrijwilligers in actie! (foto: Natasja)
Vrijwilligers in actie! (foto: Natasja) Foto: Natasja

Huissen weer stuk schoner!

HUISSEN - Afgelopen zaterdag zijn er twaalf enthousiaste en betrokken vrijwilligers op pad geweest. Dit keer is de Ing. Molsweg, Huissensedijk, de Loostraat, de Muntstraat, de Hoeve, een gedeelte van de Bergendensestraat, de Stadsdam, Langekerkstraat, parkeerplaats Raadhuisplein en parkeerplaats achter de Action aangepakt. 

De opbrengst was weer enorm helaas en we hebben aan de oliebollenzakken ook gemerkt dat het weer kermis was geweest in Huissen. Ook ontstaat er op dit moment ook veel zwerfafval in de buurt van nieuwbouwprojecten in Huissen.
Eén van onze vrijwilligers had nog een bijzondere ontmoeting met een oudere vrouw die met haar rollator afval verzamelde in haar mandje. Ze was blij verrast door de steun die ze ervaarde toen ze hoorde dat er een grote groep vrijwilligers hetzelfde doet iedere maand.
Wat tevens een mooie ontwikkeling is aan onze groep van de zwerfafvalbrigade is dat echt jong en oud meedoet. Steeds meer kinderen zetten zich in voor het milieu en zijn zich bewuster van de consequenties van het dumpen van afval in de natuur. Hopelijk zijn zij een mooie inspiratiebron voor meer kinderen.
Zo maken we als groep bijzondere dingen mee en dragen we met een paar uurtjes per maand bij aan een schoner Huissen. Of je nu jong of oud bent en af en toe op de eerste zaterdag van de maand lekker in de buitenlucht zinvol bezig wil zijn, meld je dan aan via de mail bij natasjaalards@gmail.com. Je bent meer dan welkom!