Harmonie repeteert voor jubileumconcert. (foto: Jorg van den Burg)
Harmonie repeteert voor jubileumconcert. (foto: Jorg van den Burg) Foto: Jorg van den Burg

Jubileumconcert 100-jarig bestaan

én Rabo ClubSupport

LINGEWAARD - Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe sponsort het verenigingsleven via haar Rabo ClubSupport. De harmonie roept de leden van de bank op om vooral ook aan ónze vereniging te denken bij het toekennen van de stemmen.

Een muziekvereniging maakt hogere kosten dan menig andere vereniging. Dit omdat er gebruikgemaakt moet worden van dure instrumenten en omdat er gediplomeerde leiding (zoals de dirigent en leraren) nodig is. Daarentegen biedt de harmonie iedereen die dat wil, de gelegenheid om tegen redelijke kosten een instrument te leren bespelen. Uiteraard luistert de harmonie ook de belangrijkste dorpsfestiviteiten muzikaal op. Zo zal op 6 november (binnen de coronaregels) een grandioos concert worden verzorgd in het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging.

Natuurlijk onderneemt de vereniging ook zelf de nodige actie om geld bijeen te sprokkelen. Zo verzorgt de vereniging in mei de Anjer-collecte in Angeren. De opbrengst uit die collecte is weliswaar bestemd voor cultuur in de ruimste zin van het woord, maar maakt dat de vereniging zo af en toe zelf ook een beroep mag doen op financiële ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Met de afnemende subsidie en stijging van kosten wordt het financieel moeilijker om het hoofd boven water te houden. De contributie mag immers niet zo hoog worden, dat mensen daardoor moeten afhaken. Om dat te voorkomen is de Rabobank-actie een welkome aanvulling. Ieder lid van de Rabobank mag Van 4 tot 25 oktober in totaal drie stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete clubs. Mag harmonie Sint-Caecilia op u rekenen?