Het karrenspoor van de huifkar

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Zondag 17 oktober 2021, viering 10.00 uur, voorganger ds. Frank Leever. Je kunt ook online meevieren via kerkdienstgemist.nl. Iedere vrijdagmiddag is het gebouw open tussen 14 en 16 uur. Voor koffie of thee, aandacht, stilte, het aansteken van een kaars. Kom binnen, je bent welkom!

Ze was bij haar coach geweest en had nu een beeld dat haar erg hielp. Stoppen met doordraven in hetzelfde karrenspoor. Mooi hè, hoe zo’n oud beeld mij helpt! Ze voelde het zand onder de wielen, de moeite en zware gang van het ploegen en ploeteren. En wat bijzonder: diezelfde week kom ik dat  oude woord nog een keer tegen in het boek ‘Paradise Village’, een roadmovie over een vader en zoon. Vader Frank merkt hoe heel zijn leven aan het veranderen is: ‘Alsof de wielen van je huifkar door een obstakel op de weg, een steen een boomstam in een ander diep spoor terecht zijn gekomen en het onmogelijk is daaruit te komen.’ Naast het beeld van het karrenspoor ook nog die huifkar, prachtig!
De christelijke traditie is voor veel mensen lange tijd een vast spoor geweest, voor iedereen hetzelfde, met vaste richtingwijzers. Maar dat spoor ligt niet vast en legt jou niet vast. Mensen gaan hun eigen levensweg, volgen een droom, een stem, jouw hart. En op jouw levensweg mag je dan het gezelschap ervaren van liefde en geduld, hoop en vertrouwen. Vrienden van God die met jou meereizen (Matthijs Glastra)..