Finish Roparunteam031-Lingewaard. (foto: Bram Jeurissen)
Finish Roparunteam031-Lingewaard. (foto: Bram Jeurissen) Foto: Bram Jeurissen

Finish voor Roparun team-031 Lingewaard

LINGEWAARD - Roparun team-031 Lingewaard is gefinisht en heeft haar doelen bereikt! Op 2 oktober startte het team met de 308 km lange estafette-loop vanuit Landgraaf door Limburg en Oost-Brabant. 

Op de heenreis was er eerst een kort bezinningsmoment in de Paterskerk. Daarna legde het enthousiaste team bestaande uit 24 deelnemers, zonder tegenslagen het parcours af in twee dagen en een nacht. Na de finish in Landgraaf, werden ze in Angeren door het thuisfront op een warme en enthousiaste wijze ingehaald en bejubeld.

Bejubeld omdat niet alleen het sportieve resultaat is behaald, maar ook het belangrijke financiële resultaat. Team-031 loopt om de ‘rotziekte’ kanker de wereld uit te helpen en om mensen mét kanker zodanig te helpen dat ze nog wat aan hun leven hebben. Daarvoor heeft dit team dit jaar, schrik niet,  bijna 30.000,- euro opgehaald! Dankzij de sponsorlopen op de Elstar-basisschool en door de jeugd van Jonge-Kracht en de vele sponsoren die het team materieel (trainingsmogelijkheden, kleding, catering, vervoer) en financieel hebben gesteund.

Kanker de wereld uit zal niet in een-twee-drie lukken, maar Roparun team-031 Lingewaard heeft daarvoor in het afgelopen weekend wel kleine stapjes gezet.