Filmscène in het plooiende Franse landschap. (foto: Nola Spaan)
Filmscène in het plooiende Franse landschap. (foto: Nola Spaan) Foto: Nola Spaan

Tiende StairKees-voorstelling gefilmd in buitenland

HUISSEN - Eind deze maand gaat de jubileumproductie van jeugdtheater StairKees uit Huissen in première: Ausfahrt. Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie dat er in Theater Kees een voorstelling te zien is.

“Door corona kwam er een abrupt einde aan de productie van toen, maar daardoor krenge we ook de kans aan deze grootste productie te beginnen”, vertelt deelnemer Job Stienissen (17). Anderhalf jaar ontwikkelingstijd voor een theatervoorstelling. Het is het dubbele van de ontwikkelingstijd in een normaal seizoen.

De jonge theatermakers regelen, met de juiste hulp, alles rondom de productie zelf: van techniek tot kostuum, van decorplan tot flyerontwerp. Dit jaar zelfs met een grote extra uitdaging: film. “Sommige scène-ideeën waren in een theatersetting niet mogelijk”, aldus deelnemer Rixt van Oss (15). Begin afgelopen zomer is de filmcrew afgereisd naar Frankrijk om de benodigde filmscènes te schieten.

Ausfahrt is een verhaal over vijf jongeren die gaan wildkamperen in de Duitse bossen. Pure vrijheid met je beste vrienden. Eventjes er tussenuit, al denkt niet iedereen daar hetzelfde over…
Met special effects, krachtig toneelspel en filmische beelden wordt Ausfahrt dé spetterende jubileumproductie van Jeugdtheater StairKees.

Ausfahrt is te zien op 29 en 30 oktober en op 5, 6 en 13 november om 20:00 uur in Theater Kees in Huissen. Tickets zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro. Of kom voor 7,50 euro kijken naar de try-out op 23 oktober. Kaarten zijn te bestellen via www.stairkees.nl. Adviesleeftijd: 12+ jaar.