Vier auteurs brengen hun ode

aan het landschap in Angeren

ANGEREN - 'Hier loop ik dan' is de nieuwste bloemlezing van schrijver/publicist Wim Huijser is de verzameling van de mooiste wandelfragmenten in de Nederlandse literatuur van de laatste tweehonderd jaar.

Schrijven en wandelen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie schrijft wandelt door het landschap in zijn verbeelding en wie wandelt is waarnemer en onderdeel van het landschap waardoorheen de wandeling voert.

Vier schrijvers die in hun verhalen en romans wandelingen opnamen door Gelderland, in het bijzonder door het gebied van de grote rivieren – Noud Bles, Ed Bruinvis, Willem Claassen en Thomas Verbogt - komen op zondag 17 oktober naar Angeren, waar ze onder leiding van Wim Huijser vertellen over hun fascinatie voor dit landschap en de plek die het inneemt in hun werk. Het wordt een luisterrijke middag in het karakteristieke Protestantse kerkje aan de Molenstraat in Angeren.

Gevlijd in de oksel van de Rijndijk verwelkomen schrijvers en mede-organisator Kunstcollectief Gelderse Poort op zondag 17 oktober 2021 van 14 – 16 uur de liefhebbers van wandelen, lezen, natuur en cultuur.

Aanmelden en kaartverkoop via onderstaande link https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/schrijversbijeenkomst. 

Na afloop is er gelegenheid om een wandeling te maken naar landgoed De Brouwketel. Daar kan in een informele sfeer van een Puur Natuur-maaltijd uit de Zelfoogsttuin worden nagenoten van een heerlijke middag. Kaartverkoop via de link of code en er zijn maar een beperkt aantal kaarten.