Opgravingen Romeins graf. (foto: HKH)
Opgravingen Romeins graf. (foto: HKH) Foto: HKH

Romeinen in Huissen

HUISSEN - 'Mededelingen' nummer 4 van de Historische Kring Huessen is uit met daarin onder andere de volgende interessante artikelen.

De Limes, de Romeinse grens in Nederland, loopt ook door Huissen/Lingewaard. Onlangs is die grens zelfs tot werelderfgoed verheven. Cor Neijenhuis vertelt in het nieuwste nummer van het tijdschrift Mededelingen over de achtergrond ervan. Hij houdt tevens een warm pleidooi om onder andere samen met naburige gemeenten, toeristische routes te ontwikkelen.

Opvallend in Mededelingen zijn verder deze keer de vele afbeeldingen: ongeveer 70 foto’s!

Drs. Jan Zweers gaat in zijn artikel in op de gilden begin achttiende eeuw. Door 'dakpannen, wateroverlast en de presse' maakten ze een moeilijke tijd door.

Huissense discotheken, een bijzonder getuigschrift, schenkingen, het museum, 'De Arnhemse Poort', Maria Vedder enzovoort, allemaal onderwerpen die ook nog aan bod komen.

De ruim duizend leden van de HKH hebben het tijdschrift al ontvangen of krijgen het binnenkort in de bus. Reacties en vragen over een lidmaatschap voor twintig euro per jaar kunt worden gestuurd naar mededelingen@huessen.nl.

Langskomen bij het stadsmuseum aan de Vierakkerstraat 39 kan natuurlijk ook. Openingstijden: behalve maandag de andere zes dagen van de week van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur.