Rivierlandschap. (foto: Jos Peters)
Rivierlandschap. (foto: Jos Peters) Foto: Jos Peters

Door prof. dr. Joop Schaminée in de Zandse kerk in Huissen

Lezing over 'Zorgen voor de Natuur van morgen'

HUISSEN - Recent is het nieuwe IPCC-rapport over klimaatverandering verschenen. Wereldwijd zijn wetenschappers het met elkaar eens: 'Mensen veroorzaken de klimaatveranderingen die elke regio in de wereld raakt'. 

Lingewaard Natuurlijk wil zich inzetten voor een duurzamere samenleving. Onder andere door de kansen en bedreigingen in een reeks van vijf lezingen met elkaar te delen. De eerste lezing wordt gegeven door Prof. Dr. Joop SchaminĂ©e, botanicus uit Bemmel. Zijn bijdragen aan het natuuronderzoek en natuurbehoud zijn groot, getuige alleen al de talloze boeken die op zijn naam staan. 

In 2009 werd hij onderscheiden met de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs voor zijn oeuvre op het gebied van natuurbeheer en natuurbescherming, in 2019 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Landelijke bekendheid geniet hij ook door het televisieprogramma Professors op Pad, waarvan momenteel een derde seizoen in voorbereiding is. 

In de lezing schetst hij een beeld van de nieuwste inzichten met betrekking tot de bedreigingen waarmee we thans worden geconfronteerd, maar ook de kansen en antwoorden voor de natuur komen aan bod. Zijn betoog zal ongetwijfeld heel wat stof tot nadenken opleveren.

De lezing op 19 oktober begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Zandse kerk, Van Wijkstraat 33 in Huissen. Toegang inclusief een kopje koffie of thee kost 7,50 euro. Iedereen is welkom. "Bij de ingang controleren wij uw coronabewijs. Graag aanmelden via info@lingewaardnatuurlijk.nl."