Polderbende. (foto: Herman Hendriks)
Polderbende. (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

Tien jaar Polderbende van IVN RijnWaal

LINGEWAARD - De Polderbende van IVN RijnWaal bestaat tien jaar en doet mee aan de Rabo ClubSupportactie.

Natuur en educatievereniging IVN RijnWaal bestaat volledig uit vrijwilligers, is opgericht in 2004 en telt ruim 120 leden. We organiseren publiekswandelingen en natuurcursussen met ervaren natuurgidsen. Veel van die activiteiten vinden plaats in de uiterwaarden van de Waal en de Rijn. Meer informatie staat op www.ivnrijnwaal.nl.

"Daarnaast organiseren we met de Polderbende voor de jeugd van 6 - 12 jaar activiteiten onder leiding van een team van enthousiaste natuurgidsen. Dat gaat in de vorm van struintochten door de polders van Gendt en Doornenburg met de nodige educatieve ondersteuning.

De Polderbende bestond in september tien jaar en dat is gevierd tijdens de excursie van de Polderbende op 25 september in De Klompenwaard. Het vaste team van begeleiders is daarbij door de kinderen in de bloemen gezet.

IVN RijnWaal doet mee aan de Rabo ClubSupport om De Polderbende voor de komende jaren van extra middelen, zoals loeppotjes en andere onderzoekmaterialen te voorzien. "Steun ons doel en doe mee aan de Rabo clubactie via www.Raboclubsupport.nl en stem op IVN RijnWaal."