Afbeelding
Foto:

Burgemeester, wat wilt u worden

als u later groot bent?

HUISSEN - Voor de mensen die Hét Gemeente Nieuws en de Social Media niet hadden gelezen de afgelopen week, zal het vast even schrikken zijn geweest toen ze bij zalencentrum De Buitenpoort het centrum in wilden. Een brandweerauto én een ambulance, rook en water. Gelukkig zag men daar omheen louter lachende gezichten en enthousiaste kinderen.

Het door de ondernemersvereniging in combinatie met Trots op Jou Musical georganiseerde Beroepenfeest voor kinderen was een groot succes te noemen. Want als men verder het centrum in ging, was daar een dierenambulance, een boswachter, een magnetiseur en nog veel meer aansprekende beroepen.

Om 13.00 uur was er de officiële aftrap van deze prachtige dag op muziekpodium Het Odeon. Burgemeester Nelly Kalfs mocht op de stoel van Sinterklaas zitten met naast haar kinderburgemeester Merel Hillen. Nadat zij hadden genoten van een optreden van alle kinderen van Trots op Jou Musical, was er de gelegenheid hen het hemd van het lijf te vragen. Zo kwamen zij te weten dat een burgemeester geen ketting heeft maar een ambtsketen, dat zij nog geen oma is, dat ze -ook al woont ze in Huissen- burgemeester is voor heel Lingewaard en dat haar lievelingseten Japans is. En dat ze, als ze later groot is, nog steeds burgemeester wil zijn.

Na de officiële opening liepen de straten van Huissen vol. Stoere jongens en meisjes mochten eindelijk eens in een politieauto zitten en voelen hoe zwaar een kogelvrij vest is. Ze konden voelen hoe hoog een militair voertuig is en dat je om in te stappen toch écht nog papa of mama nodig hebt. Bij Bruna Huissen zat kinderboekenschrijfster Viviane den Hollander haar vingers blauw te signeren met steeds een grote rij wachtende kinderen.

Ouders streken in het heerlijke herfstzonnetje neer op één van de vele terrassen terwijl de kinderen steeds weer iets nieuws ontdekten, een prachtig kleurige extra lok in hun haar gevlochten kregen of hun jaszakken vulden met de vele leuke gadgets die iedereen voor ze had meegenomen.

Op het Odeon klonk non-stop de muziek uit de speakers terwijl de kinderen meezongen en dansten met Manon op de muziek van ‘Jij kan worden wat je wil’. En misschien is dat wel het allermooiste wat de kinderen, maar ook hun ouders, hebben meegekregen op deze prachtige dag. Dat je kunt worden wat je wilt.