Enthousiaste tuinder bij zijn plantjes. (foto: Jolanda Aleven)
Enthousiaste tuinder bij zijn plantjes. (foto: Jolanda Aleven) Foto: Jolanda Aleven

Moestuintjes in de kas op ‘t Zand

HUISSEN - ‘t Zand heeft de naam Tuinbouwgebied, menigeen van ‘t Zand heeft zijn/haar eerste (vakantie)werk in de kas gehad maar nu is er de mogelijkheid om naar eigen idee te telen in de kas op jouw stukje grond. "Ons concept: Samen biologisch groenten telen in de kas."

"Met trots kunnen we zeggen dat de moestuintjes in de kas een bewustwording is voor ieder die een tuintje heeft. Men leert wat seizoensgebonden groenten zijn en teelt gezonde onbespoten groenten. Lokaal telen is hier zeker van toepassing, lekker op de fiets naar je tuintje om je groenten te verzorgen en te oogsten. Onderling worden ervaringen uitgewisseld en geregeld wordt er een workshop georganiseerd.

Er staat een professionele keuken om een gezellige kookworkshop te geven met de groenten en fruit uit eigen moestuin. Afgelopen week is er een workshop ‘Sambal maken van eigen geteelde Spaanse pepers’ gegeven. Dit was gezellig, leerzaam en lekker! "Interesse in een moestuintje? Maak een afspraak om een kijkje te nemen; app naar 06 42669114."