Theaterkerk Bemmel. (foto: Hans Rutgers)
Theaterkerk Bemmel. (foto: Hans Rutgers) Foto: Hans Rutgers

Theaterkerk Bemmel viert

jubileum: iedereen welkom!

BEMMEL - In 2021 is het vijf jaar geleden dat de Theaterkerk Bemmel haar deuren opende. Al vijf jaar is de grotendeels door vrijwilligers tot theater omgebouwde kerk het middelpunt van cultureel Bemmel.

In de afgelopen vijf jaar is er in de Theaterkerk al veel gebruik gemaakt van de nieuw gecreëerde ruimten en Theaterzaal. De muziekgezelschappen, verenigd in de SMB, gebruiken de kerk als oefenruimte en houden hier concerten, dankzij TOP hebben al vele artiesten in Bemmel opgetreden. Lokale verenigingen, bedrijven, de gemeente Lingewaard, scholen en velen anderen weten de Theaterkerk te vinden voor vergaderingen, gala en informatiebijeenkomsten. Veel feestjes zijn gevierd, maar ook voor uitvaarten blijkt de Theaterkerk een geliefde plek.

Op zaterdag 6 november wordt het lustrum gevierd met een feestelijke open middag voor iedereen. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom in de Theaterkerk en is er van alles te zien, horen en beleven. De drie founders van de Theaterkerk zullen ieder de veelzijdige mogelijkheden van de Theaterkerk laten zien. Zo zorgt Stichting Muziekgezelschappen Bemmel (SMB) voor muziek en stichting Toestanden Op Podium (TOP) laat zien wat de programmering in de Theaterkerk inhoudt. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. De nieuwe horeca-exploitanten, Robin Visser en Michel Kathmann, zullen zorgen voor een hapje en drankje.

In de avond is er een besloten feest voor alle vrijwilligers van de Theaterkerk, TOP en SMB. "Komt u ’s middags het feestje meevieren? We zien u graag op 6 november! Bij binnenkomst wordt uw coronapas gescand voor toegang."