Nu al een feestje! (foto: Herman Hendriks)
Nu al een feestje! (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

Zestigjarig jubileum volleybalvereniging Kidang in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Op 11 november 1961 werd Kidang, de eerste volleybalvereniging in wat nu Gemeente Lingewaard heet, opgericht. Het springende hert, Kidang, staat nog steeds in het logo en wordt geassocieerd met de levendigheid van de club. In het 60-jarig bestaan zijn altijd twee kernwaarden met elkaar gecombineerd, volleybal én gezelligheid. 

Corona was lastig voor veel verenigingen, ook voor Kidang. Maar inmiddels zijn alle heren, dames en jeugd volleyballers weer volop aan het trainen en spelen. In verband met corona is Kidang voorzichtig geweest in het organiseren van iets rondom het jubileum. Kidang houdt het dus klein en viert met haar leden een gepast feestje in ‘jubileummaand’ november. Voor de jongsten van de club wordt verderop in het seizoen nog iets leuks gedaan. 

Voorzitter Jacques Arends zegt: “Met een jubileum kijk je meestal terug naar de mooie momenten die de club heeft mee gemaakt, maar eigenlijk kijken we liever vooruit. Zo zijn we nog op zoek naar uitbreiding van onze vereniging op zowel spelend als organisatorisch niveau. Dus als je wil volleyballen, kom langs en doe mee. Ook als je wil helpen binnen onze organisatie ben je van harte welkom!” 

Kortom: Kidang hoopt op een mooi jubileumjaar met vele activiteiten en met september 2022 in het vooruitzicht, waarbij het WK Volleybal Dames plaats vindt in onder andere Arnhem. Lingewaard is gastgemeente voor één van de deelnemers, Puerto Rico. Kidang bereidt zich hier op voor en laat zich als club dan zeker zien.