Maarten-Jan achter het orgel.
Maarten-Jan achter het orgel. Foto: Harrie Reulink

Maarten-Jan Dongelmans 55 jaar kerkmusicus

Algemeen

HUISSEN - Als zevenjarige jongen begon Maarten-Jan Dongelmans (1957) met het bespelen van de piano en twee jaar later ook het het kerkorgel. Als kerkmusicus heeft Maarten-Jan in die tijd in vele kerken de orgels of piano’s bespeeld en diverse kerkkoren begeleid en gedirigeerd.

Maarten-Jan is momenteel nog druk in de weer bij de Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus in Druten, het Enka Mannenkoor in Ede, Mannenkoor De Bronzen Stemmen in Beuningen en bij ons koor: Gemengd Koor De Levensbron van de parochie H. Maria Magdalena.
Op zondag 7 november 2021 zal er een feestelijke eucharistieviering zijn in de kerk van Onze lieve Vrouw ten Hemelopneming in Huissen-Stad. Hieraan wordt medewerking verleend door een gelegenheidsensemble, onder andere samengesteld uit leden van het Vocaal Ensemble Omnitet. Het zal de sprankelende Orgelsolomesse (Missa Brevis in C), KV 259 van Wolfgang Amadeus Mozart ten gehore brengen.

Maarten-Jan, groot liefhebber van Mozarts muziek, waardeert dit zeer.Hij koos zelf voor deze invulling en wil met de feestelijke zang alle muziekliefhebbers laten delen in het muziekplezier dat hij al vijfenvijftig jaar ervaart. Hopelijk laten de coronaregels het toe dat de leden van de koren die Maarten-Jan begeleidt, gezamenlijk met de parochianen enkele liederen mee kunnen zingen en het een mooie jubileumviering wordt. De kerkdienst begint om 9.30 uur. Het bestuur van het Gemengd Koor De Levensbron nodigt iedereen hiervoor uit.

Aansluitend is er onder het genot van een kop koffie/thee in zalencentrum De Buitenpoort in Huissen gelegenheid om Maarten-Jan te feliciteren met zijn jubileum.