Viering Thomasparochie.
Viering Thomasparochie. Foto: Kerk Huissen stad

Kerk Huissen-Stad gaat een toekomst tegemoet vol van Geloof, Hoop en Liefde

Algemeen

HUISSEN - Zondag 24 oktober waren er twee vieringen in de kerk in Huissen-Stad. In de ochtend de viering van de Parochie Maria Magdalena en in de middag de eerste viering van de Thomas Apostel Parochie voor Chaldeeën in Nederland.

Een viering begint met een kort welkomstpraatje. Het is altijd fijn om bekende gezichten te zien, trouwe kerkgangers zijn de steunpilaren van de geloofsgemeenschap. Maar het is ook mooi om verrast te worden door mensen die de kerk voor het eerst bezoeken. Een aantal van hen komt uit Polen, en vaak brengen ze hun kinderen mee. Er is geen behoefte aan een boekje, omdat ze een groot deel van de viering goed kunnen volgen, want ze zijn opgegroeid met hetzelfde geloof.

‘s-Middags, was er de unieke kans om je in de belevingswereld van zo’n nieuwe kerkganger te verplaatsen. Iedereen was uitgenodigd om de viering van de Chaldeeuwse kerk in het Armeens bij te wonen. Niemand had een boekje nodig, want, naast vertrouwde rituelen, werden op een groot scherm de woorden van de voorganger vertaald in drie talen. Het was mooi om te zien dat de kinderen de gebruiken van de dienst actief beheersten. Het voelde fijn om na afloop, te ontdekken dat we allemaal hetzelfde willen, een bloeiende geloofsgemeenschap waar de jeugd zich thuis voelt. De eerste gesprekken met de vrijwilligers van de Chaldeeuwse kerk beloven de start te worden van een warme en hechte samenwerking. Deze zondag waren er toch zeker in totaal zo’n 250 tot 300 kerkgangers die onze kerk bezochten tijdens deze twee vieringen, oud en jong. We kunnen een toekomst vol van Geloof, Hoop en Liefde tegemoetzien!