Afbeelding
Foto:

Bakker Milder is trots

GENDT - Bakker Milder heeft met zijn speculaasproducten, kleine speculaasjes, dikke plakken speculaas en gevulde speculaas, deelgenomen aan een landelijke wedstrijd.

De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Bakkers inkoopvereniging Beko. Van de 600 leden hebben dit jaar 300 leden aan de wedstrijd deelgenomen. Voor bakker Milder was het de eerste keer. Lang twijfelde hij over een deelname tot dat hij dit jaar lovende reacties kreeg van mensen woonachtig ver buiten Gendt. Hj leverde zijn wedstrijd producten in.

Zijn gevulde speculaas werd beoordeeld, in eerste instantie door technische mensen, gestopte bakkers, en daarna door een aantal consumenten afkomstig uit het hele land. Dit product werd beoordeeld op de juiste kwaliteit amandelspijs, gebruik roomboter, juistheid verhouding deeg/spijs, speculaassmaak, gaarheid, krokantheid, afwerking, juiste prijs/kwaliteit verhouding, goede smaak en presentatie.

Bakker Milder scoorde op alle punten hoog en won de eerste prijs. Om dat te vieren heeft hij, in deze tijd van prijsverhogingen, besloten gedurende de maand november de prijs van zijn gevulde speculaas te verlagen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van zijn winnnende product.