Drie dichters in De Toren van Bemmel

BEMMEL - Zaterdag 6 november komen drie bevlogen dichters naar Bemmel om in ongedwongen sfeer hun werk te presenteren. Het zijn Saskia van Leendert, Monica Boschman en Hans Rothuizen.

Saskia van Leendert (1972) las haar gedichten voor op podia als Onbederf’lijk Vers en het NK Poetry Slam.  Dit jaar verscheen haar derde bundel 'Restwarmte'. Daarin onderzoekt ze ‘wat ons maakt tot wie we zijn.  Hoe ga je om met je kwetsbaarheid in een veranderende wereld waarin je toekomst zoekt?’ (www.saskiavanleendert.nl).

Monica Boschman (1965) werkt als dichter, journalist en schrijfdocent. Haar poëzie staat in de bundels Zeerslag (2018) en Nieuwe wegen voor Mariken (2019), maar ook op servies van Plint, op de muur van een bibliotheektuin en in het tijdschrift Dichter. Op stapel staan een nieuwe poëziebundel en haar debuutroman Zolderdagen (www.monicaboschman.nl).

Hans Rothuizen (1948) begon als dichter met het schrijven van sonnetten, maar de laatste jaren werden het meer vrije verzen. In 2013 publiceerde hij de bundel Ongeprijsde uren, in 2017 gevolgd door Vanavond nasi. Zijn gedichten verschenen ook in diverse literaire tijdschriften. Essentiële elementen van zijn poëzie zijn klank en ritme, en de thema’s lopen uiteen ‘van God tot voetbal’.

Iedereen is welkom in De Toren van Bemmel, zaterdag 6 november, vanaf 16.30 uur. Koffie en thee staan klaar. De entree is gratis.