Opening carnaval 2019. (foto: Wim Hegeman)
Opening carnaval 2019. (foto: Wim Hegeman) Foto: Wim Hegeman

Corona proof 11/11 bij De Kraonige Zwaone

HUISSEN - Na een jaar zonder carnaval staan De Kraonige Zwaone te trappelen om het carnavalsseizoen op 11/11 om 11.11 uur te openen. Door de corona-pandemie is een opening, zoals Huissen gewend is, niet mogelijk.  In afstemming met de gemeente Lingewaard is voor een aangepaste opzet gekozen, waarbij de RIVM richtlijnen leidend zijn. 

Deelnemers dienen zich in verband met de registratieplicht tussen 9.45 en 10.30 uur te melden bij De Buitenpoort waar registratie en een check van de corona QR-code zal plaatsvinden. Indien het scherm groen kleurt, wordt de deelnemer voorzien van een polsbandje waarna de gehele opening bijgewoond kan worden. Het polsbandje geeft ook toegang tot de overige horeca-gelegenheden.

Nadat iedereen gecheckt is en voorzien is van een polsbandje, zal het gezelschap onder aanvoering van Prins Lucas op d’n Bok en zijn hof onder muzikale begeleiding naar de Markt vertrekken. Op de markt is een coronaproof ruimte ingericht waarbinnen deelnemers met een polsbandje zich mogen bewegen. Binnen die ruimte zal om 11.11 uur het gilde kanon dienst doen als officieel startsein voor het nieuwe carnavalsseizoen. Aansluitend zal ook de nieuwe stadpresident van De Kraonige Zwaone gepresenteerd worden. Vervolgens kan er een kleine lunch worden genuttigd bij Café Nr 5. Daarna zal zowel bij Het Moment als bij De Kater een gezellige ‘veurpruuverij’ plaatsvinden van het carnavalsseizoen 2021/2022.

Natuurlijk is hetgeen hierboven vermeld onder voorbehoud. Indien de overheid tot verscherping van de corona maatregelen overgaat, dienen De Kraonige Zwaone daar natuurlijk rekening mee te houden.