Ingezonden brief

Daar sta je dan als jong gezin met twee prachtige dochters.

Daar sta je dan. Volwassen buurman... Vanmiddag begon het weer met geluidsoverlast, waar al diverse malen afspraken over gemaakt zijn. 2.5 jaar speelt dit al. Politie gebeld, ze zouden komen. Krijg je naar een uur een berichtje dat het te druk is op het moment; dus dat ze niet naar je melding toe komen (niet de eerste keer). 

Daar sta je dan. Mooie dag vandaag maar nou niet echt een reden om je tuin te sproeien, maar onze tuin en ramen werden door de buurman wel even met de tuinslang afgedaan.
Daar sta je dan. Trekt hij de bloemen uit de potten in de voortuin zeg je er wat van gaat-ie je dom aan staan kijken. Daar sta je dan. In achtertuin kijkend naar een vlammenzee tegen de achtergevel van de buurman. Bang om zelf in vlammen op te gaan. Bel je 112. Ze komen met een hoop bombarie. Vuur werd snel uitgemaakt en vuurkorf verschoven, toen de sirenes ter ore kwamen, aangezien dat de brandweer ging staan wachten, totdat de politie er bij was in de straat ervoor.
Daar sta je dan. Politie en brandweer en dertig toeschouwers. Op de stoep. Geen op heterdaad. Het is allemaal maar weer net goed gegaan. Het moet eerst fout gaan, woorden van de politie, dan kunnen ze wat.

Daar sta je dan. Was dit nu genoeg voor vandaag of gaat het nog verder vanavond of vannacht? Niemand doet wat Niemand heeft de oplossing Politie doet haar best. Woningstichting Gendt doet haar best. Burgemeester/gemeente doen hun best. Maar Niemand lost het op. En wij zitten er mee. Daar sta je dan!

Sanne Spoeltman