Afbeelding
Foto:

Tientje voor Taal groot succes

BEMMEL - De taalquiz Tientje voor Taal is een groot succes geworden. Liefst 19 teams streden op vrijdag 12 november in het Over Betuwe College om de hoogste eer. Diverse taalspelletjes testten niet allen de taalkennis, maar ook de creativiteit en het vermogen om onder tijdsdruk te werken.

Het werd een heel gezellige en energieke avond. De teams genoten van de afwisseling in opdrachten en merkten dat goede samenwerking tot nog mooiere resultaten leidde. Want het was lastig om 'droedels' op te lossen, vele spreekwoorden en gezegden in foto’s te onderkennen en de vele vormen van woordritsen en allerlei andere uitdagingen op te lossen. Zij waren goed aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk won het team 'Is er taart?'.

De Rotary Lingewaard organiseerde deze avond om geld op te halen. De opbrengst wordt gebruikt om het Midwinterdiner voor alleenstaande ouderen te financieren. Daarom was het mooi om na afloop te kunnen vaststellen dat het niet alleen een fantastische avond was geweest, maar door de inbreng van deelnemers en sponsoren er ook een bedrag van 2.250 euro bijeen was gebracht! Gelet op het enthousiasme zal Tientje voor Taal ongetwijfeld volgend jaar weer georganiseerd gaan worden.