Nooit te Ver ziet reikhalzend uit naar nieuw jaar

HUISSEN - Na de hoopvolle start in september zijn de Huissense wandelaars van wandelsportvereniging Nooit te Ver weer teruggeworpen op alternatieve wandelactiviteiten. Dit vanwege de thans geldende coronamaatregelen waardoor hun wandelprogramma danig is verstoord.

De voor 28 november geplande groepswandeling in Merselo is inmiddels door de organiserende wandelsportvereniging De Natuurvrienden geannuleerd. Het is maar zeer de vraag of kan worden uitgeweken naar een andere locatie. Mocht dit niet lukken, dan moet helaas worden aangenomen dat er dit jaar in groepsverband geen wandeltochten meer zullen plaatsvinden. 

Evenals tijdens de voormalige lockdown zullen voor de wandelaars de wandelactiviteiten beperkt moeten blijven en wel zodanig dat deze alleen kunnen plaatsvinden als daarbij de 1,5 meter onderlinge afstand in acht kan worden genomen. Dit betekent dat de wandelaars binnen hun eigen regio hun toevlucht moeten zoeken. Gelukkig kent Lingewaard genoeg wandelgelegenheid langs of op dijken en wandelpaden in natuurgebieden. Te denken valt onder meer aan het park Lingezegen met haar vele cultuurhistorische plaatsen en monumenten uit de tweede wereldoorlog alsmede mooi aangelegde natuur.
Voor de wandelaars van Nooit te Ver blijft wandelen niet alleen een tijdverdrijf maar is ook gericht op het positieve effect op gezondheid en zorgt naast de gezelligheid ook voor een fysieke en mentale oppepper.  Reikhalzend wordt weer uitgezien naar 2022, waar naar verwachting de draad weer kan worden opgepakt. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat Churchillstraat 19 in Huissen, of digitaal: theoknuiman@tele2.nl.