Alzheimer Cafe Arnhem online

Algemeen

REGIO - ACArnhemLive: het lerend vermogen bij dementie. Het Alzheimer Café Arnhem sluit het jaar graag af met een hoopvolle boodschap, want december is dè maand van hoop, liefde en de feestdagen.

“Wij gaan in gesprek met ‘Ruud Dirkse’, een enthousiaste en bevlogen auteur van verschillende boeken over dementie en ouder worden, trainer, adviseur, spreker, zorginnovator, inspirator… Mensen met dementie hebben lerend vermogen. Dat is al jarenlang wetenschappelijk bewezen.” 

Hoe leer ik iemand de weg naar de bakker, de tennisclub of zijn eigen kamer in het verpleeghuis weer te vinden? Hoe leer ik iemand omgaan met de gewone gebruiksvoorwerpen in huis of nieuwe hulpmiddelen zoals een automatische pillendoos, een tablet of een spelcomputer? Hoe leer ik iemand af om 100 keer per dag dezelfde vraag te stellen of mij constant te volgen?

Dit is het centrale thema tijdens de lezing die we deze maand geven aan mantelzorgers, mensen met dementie, zorgmedewerkers en geïnteresseerden. Wilt u ook echt anders omgaan met dementie? Die trotsheid en twinkeling terugzien in de ogen van uw naaste? 

Dinsdag 14 december: Online via Microsoft Teams (omwille van de nieuwe coronamaatregelen). Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Inloggen kan vanaf 19.15 uur. U kunt de link aanvragen via alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl. Heeft u vragen, dan kunt u deze stellen via bovenstaand e-mailadres of rechtstreeks door het nummer 06 27402335 te bellen.”