In Klein Rome zijn er sinds dit weekend spelletjes rondgebracht. Geen spellen om te houden, maar spellen om te delen!
In Klein Rome zijn er sinds dit weekend spelletjes rondgebracht. Geen spellen om te houden, maar spellen om te delen! Foto: Sandra Brookman-Bak

Doorschuif-spellen: vermaak aan de keukentafel

Algemeen

GENDT - Nadat de ruilwinkel in Gendt (Goed Spul) tijdelijk zijn deuren dicht moest doen in verband met de stijgende corona-aantallen, bedachten twee jonge buurtbewoners van Klein Rome een ander doel voor hun overgebleven spellen: doorschuif-spellen. 

Nu alles in de avond gesloten is werd het hangen voor de tv alleen maar erger. Even een spel aan de keukentafel spelen werd een moment met aandacht voor elkaar. Dit beviel ze zo goed, dat ze vonden dat andere buurtbewoners dat ook maar eens moesten proberen. Oude spelletjes werden gecontroleerd op de inhoud en werden met een briefje met uitleg rondgebracht in de straten: Pomona, Diana, Ceres en Junoplein. “We hopen dat iedereen er veel lol aan beleeft en dat er steeds meer spellen rondgaan.” 

Want heb je zelf nog een spel liggen dat niet meer gespeeld wordt? Dan kopieer je het briefje met uitleg en kun je deze ook doorgeven aan je buren. “We hopen dat de saaie donkere avonden nu een moment van gezelligheid worden. Wie weet, misschien ligt er ineens een doorschuif-spel bij jou voor de deur!”