Werken aan biodiversiteit

Algemeen

LINGEWAARD - Dit jaar is onze gemeente begonnen om sommige stukken gras minder te maaien. Dit om de biodiversiteit te vergroten. Hierdoor zag je dat er diverse kruiden en planten de gelegenheid kregen om te groeien en te bloeien. Wat ik zag waren witte en rode klaver, paardenbloemen, boterbloemen, madeliefjes, witte dovenetel en zelfs orchideeën! Het was een mooi gezicht.

De jonge vogels verstopten zich tussen de hoge planten om zich te beschermen tegen de roofvogels. Ook waren er veel insecten te zien. Je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen om hiervan te genieten. Het is een mooi begin om de biodiversiteit te helpen groeien.

Het is leuk om je kinderen en kleinkinderen te laten zien wat er zoal groeit als je minder maait en het maaisel afvoert.
Mocht je niet weten hoe al die kruiden en planten heten, dan zijn er handige apps die het je kunnen vertellen. Je kunt ook zien welke insecten je op welke plant kunt vinden. Schadelijke insecten krijgen minder kans om een plaag te worden, omdat er altijd wel iets is wat dit voorkomt.
Ik zou zeggen, geniet ook het komend jaar van al dit moois, aldus An Lammens van Natuur Dichtbij.