Roodborstje.
Roodborstje. Foto: Gijsbert Peelen SLN

Spoorzoeken in de polder

Algemeen

BEMMEL - De winter staat voor de deur en de kortste dag nadert. Een uitgelezen moment om, warm gekleed en met je kijker in de handschoenen, de polder te verkennen. Op zoek naar sporen die het leven achter laat. Vooral de bevers zijn prominent aanwezig, maar de sporen van reeën, vossen, vogels en zelfs dassen kunnen gevonden worden op de kale grond. Met gidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan we zondagmiddag 19 december op zoek naar deze diersporen. 

We speuren op de grond naar pootafdrukken van das en vos en bekijken de verschillen met die van een hond. We zoeken bever- en reeënsporen om ons heen en kijken uit naar kramsvogels en koperwieken die nu in het land zijn, net als de in de weilanden grazende kolganzen. Misschien ontdekken we wel een enkele toendrarietgans, wat vroege brandganzen of de zeldzame roodhalsgans? Vergeet ook de planten niet, met hun verdorde staketsels vormen zij fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik. De diverse soorten zijn nog prima herkenbaar. Op naar buiten, even een frisse neus halen! 

Zondagmiddag 19 december vanaf 13.45 uur verzamelen we in De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. De tocht start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Kosten deelname 3,- kinderen 1,50 euro en zijn welkom vanaf 6 jaar. Tip: laarzen aan, kijker en fototoestel mee.

In verband met de huidige coronaregels graag 24 uur voor de start aanmelden via excursies@lingewaardnatuurlijk.nl of via Gijsbert Peelen 06 10864179.