Afbeelding

Betuwnaren geven met hun hart voor de Voedselbank

Algemeen

OVERBETUWE/LINGEWAARD - Zaterdag hebben de gezamenlijke kerken in Overbetuwe en Lingewaard samen met de Rotaryclubs, Interact en stichting Leergeld Oost Betuwe een Voedselbankactie in 19 supermarkten (Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl, Coop en Supermarkt Valburg) in de hele gemeente Overbetuwe, Bemmel, Huissen en Haalderen gehouden. 

De opbrengst was overweldigend en hartverwarmend. Er zijn liefst 1.263 bananendozen vol met artikelen ingezameld. Samen met financiële giften en bijdragen van de supermarkten vertegenwoordigt dit een waarde van 46.800 euro.
De Voedselbank heeft heel veel sympathie bij het winkelend publiek. Vele mensen waren bereid naast hun eigen artikelen iets te kopen voor de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Ook de supermarkten zelf hebben veel etenswaren gedoneerd.

Wat ook heel fijn is, is dat ruim 250 vrijwilligers bereid waren hun steentje bij te dragen om deze actie tot een succes te maken. “Wij zien dat een actie voor de Voedselbank verbindt. Het verbindt geloofsgemeenschappen, supermarkten, Rotaryclubs, jong en oud (Interact, de jongerengroep van de Rotary en de jongerengroepen van de kerken) en gelovigen en minder gelovigen. Je hoeft niet gelovig te zijn om aandacht en liefde te hebben voor je medemens. Bovendien toont deze actie het goede in de mens: Heel veel mensen hebben ruimhartig gegeven.”

“In 2021 stonden wij bij negentien supermarkten, in 2020 bij elf. Als we in 2022 opnieuw voldoende vrijwilligers kunnen krijgen, kijken wij hoe wij naast Overbetuwe ook alle supermarkten in de gemeente Lingewaard bij deze actie kunnen betrekken. Het succes van dit jaar smaakt in ieder geval naar meer.” Alle gevers, vrijwilligers en supermarkten worden bedankt voor hun bijdrage en inzet.